Elrendelték az Est Media csődeljárását

A kezdő időpont 2017. március 18-a.

MTI
2017. 03. 20. 16:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Est Media február 28-án nyújtotta be a csődkérelmet. Korábban közölte: célja, hogy hitelezőivel csődegyezséget kössön, biztosítva ezzel a társaság további működését. Olyan csődegyezséget kívánnak előterjeszteni, amely egyúttal a sajáttőke-helyzet rendezését is szolgálja.

A cég csődeljárás iránti kérelméhez benyújtott, nem auditált mérleg és eredménykimutatás szerint az Est Media mérlegfőösszege 2016. november 30-án 206,5 millió forint volt, saját tőkéje pedig mínusz 4,171 milliárd forint. A társaság 2016 első tizenegy hónapjában 3,6 milliárd forint adózott veszteséget könyvelt el.

Az Est Media igazgatósága 2016. október 28-án jelentette be, hogy a 2016. július 29-ei rendkívüli közgyűlésen kapott felhatalmazás alapján kezdeményezi a vállalat csődeljárásának megindítását. A közgyűlés felhatalmazta az igazgatóságot arra, hogy olyan ügyletet kössön a társaság tulajdonában lévő, EM 2024 jelű saját kötvények értékesítésére és későbbi visszavásárlására vagy visszavásárolhatóságára, amely olyan mértékű egyszeri nyereséggel jár, amely rendezné a cég sajáttőke-helyzetét. Ilyen ügylet azonban nem jött létre, és tőkebefektetőt sem tudtak bevonni, ezért határoztak a csődeljárás megindításáról.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.