Hamarosan újabb hitelrészletet kap Ukrajna az IMF-től

Aláírták a dokumentumot, amely megnyitja az utat a hitelfolyósítás folytatása előtt.

MTI
2017. 03. 05. 11:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Olekszandr Daniljuk ukrán pénzügyminiszter még csütörtökön azt mondta, hogy miután aláírják az emlékeztetőt, rá közel két hétre az IMF igazgatótanácsa elé kerülhet a hitelfolyósítás engedélyezése.

Gery Rice, az IMF szóvivője a múlt héten arról beszélt, hogy a szervezet vezetői heteken belül rábólintanak a mintegy 1 milliárd dollár körüli hitelrészlet folyósítására.

Ukrajna fő hitelezője a Nemzetközi Valutalap, a szervezet 2015 márciusában 17,5 milliárd dolláros hitelt hagyott jóvá négy évre. Kijev utoljára tavaly szeptemberben kapott hitelrészletet az IMF-től, az összeg akkor 1 milliárd dollár volt.

Az ország máshonnan is kap támogatást, például az elmúlt két évben az Egyesült Államok 2 milliárd dollár értékben nyújtott pénzügyi garanciát.

Az ukrán jegybank azzal számol, hogy az ország idén az IMF-től és az Európai Uniótól összesen 6 milliárd dollárnyi támogatást kap.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.