Hatszázmilliós állami támogatásból épül csúszdapark Mezőkövesden

A régió egyik legimpozánsabb létesítményét ígéri a kivitelező a településen.

MN
2017. 03. 24. 9:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatszázmillió forint állami támogatást kapott csúszdapark építésre Mezőkövesd, ezzel megkezdődhet az öt csúszdából álló létesítmény kivitelezése a Zsóry fürdő területén – jelentette be Dr. Fekete Zoltán polgármester és Dányi Gábor, a miskolci D-Gesztor Bau Ipari és Kereskedelmi Kft. vezetője csütörtökön. A hírt a 444.hu szúrta ki.

Mezőkövesdi TV-nek adott interjúban a polgármester „jogos igényről” beszélt, melyet a helyiek fogalmaztak meg a városvezetés felé, de mivel ilyen nagy beruházásokra Mezőkövesden nincs forrás, az államhoz fordult segítségért a település. Így a magyar adófizetőik 600 millió forinttal járulnak hozzá a fejlesztéshez.

A régió egyik legimpozánsabb csúszdaparkját ígéri a kivitelező Mezőkövesden. Dányi Gábor részleteket is elárult a csúszdákról: lesz hagyma alakú, UFO-típusú csúszda, csőcsúszda, úgynevezett inga is, és nagy gumikon is le lehet majd csúszni a 20 méteres csúszdatorony tetejéről, amelyet ponyvával fednek le, hogy megvédjék a látogatókat az erős napsugárzástól. A kivitelezés várhatóan öt hónapig tart és legkésőbb augusztus elején szeretnék átadni a létesítményt – tette hozzá a kivitelező cég vezetője. 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.