Idén is Bill Gates vezeti a leggazdagabbak listáját

Az üzletember vagyonát 86 milliárd dollárra becsüli a magazin.

MTI
2017. 03. 20. 15:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 61 éves üzletember, a Microsoft szoftveróriás társalapítója a negyedik egymást követő évben vezeti a világ leggazdagabbjainak listáját, amelynek élén összesen tizennyolc alkalommal állt az elmúlt huszonkét évben.

Warren Buffett amerikai tőzsdeguru, a Berkshire Hathaway holding vezetője, Bill Gates jó barátja a harmadikról a második helyre rukkolt előre 75,6 milliárd dollárra becsült vagyonnal.

Az idei lista harmadik helyére katapultált előre 72,8 milliárd dollárral az 53 éves Jeff Bezos, az Amazon internetes óriáscég alapítója és elnök-vezérigazgatója, akinek vagyona 61 százalékkal nőtt egy év alatt sikeresen terjeszkedő cége tőzsdei árfolyama szakadatlan emelkedésének köszönhetően.

A 80 éves Amancio Ortega, az Inditex textilipari vállalat és a Zara divatárumárka alapítója a tavalyi másodikról a negyedik helyre csúszott vissza 71,3 milliárdos vagyonával Bezos üstökösszerű előretörése miatt.

A 32 esztendős Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója 56 milliárd dollárra becsült vagyont mondhat a magáénak, ezzel az ötödik helyre lépett előre a tavalyi hatodikról.

A mexikói Carlos Slimnek, aki 2010 és 2013 között a világ leggazdagabb emberének számított, idén csak a hatodik helyezéshez volt elegendő 54,5 milliárd dollárra becsült vagyona.

A világ húsz leggazdagabb embere között négyen vannak, akik 60 évnél fiatalabbak, mindannyian az internet mágusai, Bezoson és Zuckerbergen kívül a Google társalapítói, az egyaránt 43 éves Larry Page és Sergey Brin.

A lista 1850 olyan személyt sorol fel, akinek becsült vagyon eléri az 1 milliárd dollárt. A magyar származású Soros György a harmincharmadik helyen áll 25,2 milliárd dollárra taksált vagyonnal; tavaly 24,9 milliárdra becsülték befektetéseinek értékét, akkor ez a huszonharmadik helyezéshez volt elegendő.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.