Lecsapott a versenyhivatal a Booking.com-ra

Szabálytalan megállapodást sejt a versenyhivatal a Booking.com-nál, ellátogatott a vállalat magyar leánycégéhez is.

MNO
2017. 03. 23. 10:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Házkutatásnak is beillő ellenőrzést tartottak a Gazdasági Versenyhivatal munkatársai a Booking.com magyar leányvállalatának irodájában, és vizsgálatot indítottak a holland anyacég és leánya ellen – ezt Basa Andrea, a GVH szóvivője mondta egy rádióinterjúban.

Basa a Trend FM műsorában beszélt a március 7-i vizsgálatról, amelyet azért indítottak, mert a GVH versenykorlátozó megállapodást sejtett a Booking.com működésében. A vállalat ugyanis olyan hírleveleket küldött ki a nála regisztrált magyarországi szálláshelyeknek, amelyekkel – a versenyhivatal szerint – az árazás összehangolására biztatta őket.

A szóvivő ugyanakkor nem árult el további részleteket a bírósági engedéllyel megtartott vizsgálatról, így az sem derült ki, hogy a GVH emberei vittek-e magukkal dokumentumokat, és hogyan reagált megjelenésükre a hazai leány, vagyis a Booking.com Hungary Kft.

A versenyhivatal vizsgálata fél évig tart majd, amit megfelelő indoklással újabb hat-hat hónappal lehet meghosszabbítani.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.