Lecsaptak a japánok a plzeňi sörre

Az Asahi Breweries konszern irányítása alá került a sörgyár.

MTI
2017. 03. 31. 15:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Bizottság a SABMiller kelet-közép-európai érdekeltségeinek az értékesítését szabta meg az AB Inbev és a SABMiller söripari konszern fúziója engedélyezésének feltételeként. A japán sörgyártó 7,3 milliárd eurót fizetett a SABMiller söripari konszern számos cseh, szlovák, lengyel, magyar és román márkát magában foglaló termékportfóliójáért.

A plzeňi sörgyárban 1842-ben készült első alkalommal „fenékerjesztéses” eljárással a manapság plzeňiként ismert sör.

Tom Verhaegen, az Asahi európai üzletágának igazgatója a cseh CTK hírügynökségnek kijelentette: az Asahi a hagyományos cseh sörkultúra ápolására törekszik. „A Pilsner Urquell és az Asahi nem csak a hagyománytiszteletben, de az innováció iránti elkötelezettségben is közel áll egymáshoz” – tette hozzá.

A plzeňi sörgyár, a Plzeňský Prazdroj 2015-ben bel- és külföldön több mint kétmillió hektoliter Pilsner Urquell márkájú sört értékesített. További nyolcmillió hektolitert forgalmazott a Gambrinus, Kozel, Birell és más egyéb márkákból. A 2016-os értékesítési adatokat áprilisban teszi közzé a vállalat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.