Mavir: Már vasárnap kevesebb áramot fogyasztottunk

A cég szerint egy nap körülbelül 1,5-3 százaléknyi villamos energia takarítható meg az óraátállítással.

MTI
2017. 03. 26. 20:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Berczelly Réka azt mondta: a nagyfeszültségű hálózatok üzemeltetőjeként a Mavir látja a fogyasztási adatokból, hogy „jócskán spórolunk” az óraállítással. A cég szakemberei összehasonlítják az óraátállítás előtti napok és az óraátállítást követő napok villamosenergia-fogyasztási adatait; főleg az esti csúcsterhelés csökkent már vasárnap is – közölte.

Hangsúlyozta: egy nap körülbelül 1,5-3 százaléknyi villamos energia takarítható meg az óraátállítással, és ez a környezetre is jótékony hatással van.

Berczelly Réka kitért arra is: most télen annyira hideg volt, hogy „minden eddigi rekordot megdöntöttünk az áramfogyasztásban”, azt mérték, hogy 5,5 százalékkal több áram fogyott a télen Magyarországon, „mint eddig bármikor máskor”. Januárban volt a legmagasabb a fogyasztás.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.