Milliókat keresnek a bukott olimpia szervezői

Több pénz üti a pályázatért felelős cég vezetőinek markát, mint amennyit Orbán Viktor havonta keres.

MN
2017. 03. 23. 19:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lefújt budapesti olimpiai pályázatért felelős cég vezetői többet keresnek a miniszterelnöknél is – írja a 24.hu. Míg Orbán Viktor bruttó másfél millió forintot visz haza hivatalosan, addig Mihók Attila, a Budapest 2024 Zrt. vezérigazgatója havi nettó 1,795 milliót. Így a majd fél évvel ezelőtti munkába állása óta csaknem 10 millió forintot keresett.

A hírportál rákérdezett az öt igazgató jövedelmére is, azonban az ő bérüket személyre bontva nem árulta el a Budapest 2024 Zrt., mondván, a vezetők keresetét az infotörvény alapján, illetve a személyiségi jogok védelme miatt csak összesítve kell közzétenni. A válaszból ugyanakkor kiderül, hogy az öt vezető állású munkavállaló bére fejenként nettó 1,223 millió és 1,862 millió forint között mozog.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.