Semjén: Állami támogatást a Csíki Sörnek!

„Elfogadhatatlan és tűrhetetlen az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú megjelenítése.”

MNO
2017. 03. 16. 16:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elfogadhatatlan és tűrhetetlen az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú megjelenítése. Ezzel indokolta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csütörtökön Budapesten újságírók előtt azt a törvényjavaslatot, amelyet Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszterrel együtt jegyeznek. Kérdésre jelezte:

a kormány kész állami támogatást nyújtani az Igazi Csíki Sör gyártásához

és helyzetbe hozná a kézműves söröket is.

Semjén az MTI beszámolója szerint a törvényjavaslatot „absztrakt erkölcsi megfontolással” indokolta, ugyanakkor kérdésre nem cáfolta, hogy összefüggés van a Heineken cégérével és az Igazi Csíki Sör forgalmazásának akadályozásával.

Megjegyezte: a Heineken logójában vörös csillag szerepel, ami nyilvánvaló politikai tartalom. Felidézte, hogy 1951-ben a vörös csillagot levették a sörről, majd 1991-ben a Szovjetunió megszűnése után visszatették.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.