Tiborcz üzlettársa építhet szállodát az Instant helyén

Teljesen megváltoztatná az utcaképet a hétszintes épület.

MNO
2017. 03. 21. 20:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Rockwood Ingatlan Kft. épít hotelt a Nagymező utca 38.-ban az Instant helyére – írja a 24.hu.

Egy hónappal ezelőtt robbant a hír, hogy az Instant összeolvad a Fogasházzal, március 14-én pedig tényleg megnyílt a belvárosi partinegyed megújult gócpontja. A portál szerint a megszűnt Instant helyén NM38 Hotel néven indult fejlesztés a szomszédos Ó utcai házak, az egyemeletes 28., illetve a földszintes 30. lebontásával, helyükön egy egyszerű, modern kocka építésével számol, a Nagymező utcai oldalon viszont ennél egy fokkal extravagánsabb megoldással operálna: a homlokzat megtartásával, de vadonatúj szerkezettel létrejövő épület többszintnyi mázaskerámia- és üvegtömeget kapna a nyakába, teljesen megváltoztatva a  XVIII. század vége óta szép lassan építkező, a századfordulóra pedig kellemes hangulatúvá váló utcát. A hétszintesre álmodott, százharminc szobás hotel terveit a Rockwood a Fővárosi Tervtanács támogatásának 2009. végi elnyerése után 2010-ben nyújtotta be a VI. kerületi önkormányzatnak, amellyel 2012-re sikerült is megegyezni a feltételekről – teszik hozzá.

A Rockwood egyik tulajdonosa, Erdei Bálint 2009-től 2015-ig Tiborcz István tulajdonostársa volt az Elios Zrt.-ben, és azóta is több cégben voltak tulajdonostársak.

A projektet a hitelbiztosítéki nyilvántartás szerint az OTP hitelezi majd mintegy 3,3 millió euróval, azaz körülbelül egymilliárd forinttal – szúrta ki a 444.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.