Végrehajtás alá került Tiborczék egyik családi cége

Nem először lépett az adóhatóság az ES Hungary Kft. ellen.

MN
2017. 03. 29. 5:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly tavasszal végrehajtást rendelt el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Fejér megyei hátralékkezelési osztálya az Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak a résztulajdonában lévő családi társaságnál, az ES Hungary Kft.-nél – írja a Népszava.

A cégbírósági adatokból azonban az nem derült ki, hogy pontosan miért is történt az intézkedés, valamint mekkora összeggel tartozott az államnak az ES Hungary Kft.

A lap emlékeztet, az adóhatóságnak ugyanezen osztálya már elrendelt egy végrehajtást a csabdi székhelyű kft.-nél, amelynek tulajdonosai közt csaknem a teljes Tiborcz család fellelhető. Az ES Hungary szakmai, tudományos, műszaki tevékenységgel foglalkozik, 2015-ben 39,4 millió forintos forgalom mellett 8,6 millió forintos nyereséget ért el.

A vállalkozás 2014-ben azzal került a hírekbe, hogy ismeretlenek nagy mennyiségű fát vágtak ki a tulajdonosok és az erdészeti igazgatóság tudta és engedélye nélkül a Csabdi–Tükröspusztán lévő Tiborcz-birtok tőszomszédságában. A fa elszállításához használt traktor az ES Hungary tulajdonában volt, de a természetkárosítás gyanújával megindított eljárást a Nemzeti Nyomozó Iroda megszüntette, míg a falopás ügyében az eljárás felfüggesztéséről döntöttek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.