Matolcsy barátsághidat építene Kínáig

A jegybank elnöke a kínai elnök könyvét méltatta.

MTI
2017. 04. 24. 15:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meg kell építeni a barátság és az együttműködés eurázsiai hídját – mondta Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke azon a könyvbemutatón, amelyen Hszi Csin-ping Kína kormányzásáról című kötetének magyar nyelvű kiadását mutatták be az Antall József Tudásközpont, a China International Publishing Group és a Kínai Népköztársaság magyarországi nagykövetsége szervezésében hétfőn Budapesten.

A jegybank elnöke szerint a kínai elnök könyve számos fontos üzenetet fogalmaz meg Magyarország és Európa számára. „Okos és bölcs könyvet kapunk ajándékba, egy ötezer éves kultúra, egy négyezer éves állam üzeneteit” – fogalmazott.

A könyv egyik legfontosabb üzenetének nevezte azt, hogy minden fontos gazdasági eredmény mögött politikai stabilitás és jól működő állam áll. A kínai megújulás és álom egyben a globális megújulást is célozza – mondta Matolcsy György.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.