7,6 milliárdért dolgozik Mészáros cége a Budapest–Esztergom-vasútvonalon

Kiegészítő biztosítóberendezési munkákat végeznek.

MN
2017. 05. 19. 9:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mészáros Lőrinc egyik cége, az R-Kord Kft. nettó 7,65 milliárd forintért kiegészítő biztosítóberendezési munkákat végez a Budapest–Esztergom-vasútvonalon. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) eredetileg jóval olcsóbbra, nettó 6,95 milliárdra becsülte a beruházást – írja az Átlátszó. A költségek 85 százalékát uniós pénzből, egy IKOP-projektből fizeti az állami cég.

A munkálatok keretében Angyalföld, Leányvár, Dorog, Esztergom–Kertváros és Esztergom állomásokon új biztosítóberendezést épít ki, a peronokon és P+R parkolókban térfigyelő rendszert szerel fel, és sok más feladatot is elvégez a felcsúti polgármester cége.

Az R-Kord Kft.-nek nem ez az első vasúttal kapcsolatos megbízása: részt vesz a dél-balatoni vasútvonal 73 milliárd forintos felújításában, a Szombathely–Zalaszentiván-vasútvonal 14 milliárdos villamosításában is, és a Pécs–Dombóvár vonalszakaszon 2,5 milliárd forintért épít ki forgalomirányító berendezést – idézi fel a portál.

2015. augusztus közepén indult újra három évig tartó, összesen 44 milliárd forintból elvégzett felújítás után a Budapest–Esztergom-vasútvonal teljes szakaszán a közlekedés.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.