A jegybank 35 millióra büntette az OTP Alapkezelőt

Rendszerszintű hiányosságokat tárt fel az MNB. A befektetőket nem érintették hátrányosan a jogsértések.

MN
2017. 05. 24. 8:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzeti Bank 35 millió forint bírságot szabott ki az OTP Alapkezelőre a társaságnál feltárt kockázat-, likviditás- és befektetéskezelési jogsértések miatt; a feltárt hiányosságoknak nem volt negatív hatásuk a pénzügyi intézményrendszer tagjaira és a befektetőkre – közölte a jegybank az MTI-vel.

Az MNB szerdai tájékoztatása szerint a bírságösszeg meghatározásakor súlyosító körülménynek számítottak a feltárt rendszerszintű hiányosságok, a kockázatosságuk, illetve az OTP Alapkezelő jelentős piaci részesedése. Enyhítő körülményként vette figyelembe a jegybank az alapkezelő együttműködő magatartását, hogy már a vizsgálatkor számos intézkedést tett a hiányosságok megszüntetése érdekében, illetve azt, hogy átfogó tervben bemutatta a további intézkedéseket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.