Félmilliárdot hoztak a dunántúli lapok Mészároséknak

A Mediaworks Hungary Zrt. 500 millió forint osztalékot szavazott meg magának a PLT hasznából.

MN
2017. 05. 27. 17:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mészáros Lőrinc-féle Opimus-csoporthoz tartozó Mediaworks Hungary Zrt. 500 millió forint osztalékot szavazott meg magának a dunántúli megyei napilapok hasznából – írja a Hvg.hu.

A portál szerint a Pannon Lapok Társasága Kft. (PLT) közel 7 milliárd forint nettó árbevételt ért el tavaly, az adózott nyereség pedig 283 millió forintot tett ki, ezt egészítették ki a tartalékból félmilliárdra.

A Hvg.hu emlékeztet arra, hogy négy dunántúli megyében ad ki napilapokat a PLT, de társvállalatai révén más kiadványai is vannak. A cég 2016. szeptember 30-án került a Mediaworkshöz – amely akkor még az osztrák Heinrich Pecina cégcsoportjába tartozott –, és október elején bezárta a Népszabadságot. Ezután röviddel, október 25-én a Mediaworks az Opimus Press Zrt. tulajdona lett, amelynek anyavállalata a tőzsdén szerepel, és mostanra felbukkant benne befektetőként Mészáros, a lányai pedig idén május elején a cégvezetésbe is bekerültek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.