Interaktív kamionnal népszerűsítik Paks II.-t a nyári fesztiválokon

Az Euroshow nettó 299 millió forintot kap a feladatra.

MN
2017. 06. 22. 9:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MVM Paks II. Zrt. a Közbeszerzési Hatóság oldalára feltöltött dokumentum szerint olyan szerződést kötött még 2016 májusában, melynek nyomán a következő másfél évben a bővítést népszerűsítő kamion járja majd be az országot – szúrta ki az mfor.hu.

A kivitelező az MVM és a Paksi Atomerőmű visszatérő munkatársa, a dunaújvárosi Euroshow Kft. lesz, melyek nyílt eljáráson nyerték meg a feladatot. A megbízás értelmében az ország lakosságát kell majd tájékoztatniuk a paksi bővítésről egy „interaktív jármű” és kapcsolódó berendezései segítségével.

Az Euroshow összesen nettó 299 millió forintot kap a feladatra. Az mfor.hu azt írja, a Paks II.-matricás jármű 2017-ben a hazai nukleáris létesítmények környezetében lévő településekre gördül majd be, így Püspökszilágyra és környékére, valamint Bátaapátira és környékere, de elmennek majd hulladéktároló-helyek kutatásában érintett vidékekre is, vagyis Bodára és környékére, aztán Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében tűnnek majd fel év végéig. 2018-ban Budapest és Pest megye 5000 főnél nagyobb lélekszámú települései következnek.

Emellett idén és jövőre is nyolc nyári fesztiválra települ ki a jármű, ezek a következők:

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.