450 milliárd áramlott a sportba a taón keresztül

A sportért felelős államtitkár szerint nem lesz megtorpanás az eddig kétkulcsos társasági adó átalakítása miatt.

MN
2017. 07. 11. 5:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egységesen 9 százalékos adókulccsal is kiszámítható és tervezhető sportfinanszírozási csatorna marad a társaságiadó-kedvezmény rendszere (taó) – mondta Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a Világgazdaságnak.

Az államtitkár szerint nem lesz megtorpanás az eddig kétkulcsos, 10 és 19 százalékos társasági adó átalakítása miatt. A rendszeren keresztül mostanáig 450 milliárd forint áramlott a magyar sportba.

A 130 milliárd forintos kiadással járó vizes világbajnokságról elmondta, akik ennek a töredékére becsülték a rendezés költségeit, azok nem számoltak a vb nélkül is megvalósuló városfejlesztési beruházásokkal. Szabó hozzátette, a turizmusnak már most 70 százalékos növekedést jelent a budapesti, balatonfüredi esemény, 350 ezer látogatóval és hatmilliárd tévénézővel számolnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.