Egy hetet adott a Tescónak a szakszervezet, utána sztrájk jöhet

Több mint egy hónapja tüntettek, azóta nem kaptak tárgyalási időpontot, így már betelt a pohár.

MN
2017. 08. 14. 14:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy héten belül konkrét tárgyalási időpontot vár a Tesco vezetőitől a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ). Az érdekképviselet hétfői közleménye szerint ha ez nem történik meg, sztrájkbizottságot alapítanak, és megkezdik a felkészülést a munkabeszüntetésre, amelyet állítólag a szakszervezeti tagokon kívül is egyre több dolgozó támogat az alacsony bérek, illetve a túlzott leterhelés miatt.

A KASZ és a másik érdekképviselet, a már korábban sztrájkbizottságot alakító Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) július 8-án szervezett demonstrációt a Tesco budapesti, Fogarasi úti áruháza elé, ahol átadták a követeléseiket a cég képviselőjének. Azóta viszont nem kaptak konkrét tárgyalási időpontot, és a követelésekre sem reagált a vezetőség.

A szakszervezet továbbra is fenntartja öt követelését:

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.