Házkutatást tartottak a Samsung szöuli irodájában

Tisztviselők kihallgatását tervezik a hatóságok.

MTI
2017. 08. 07. 6:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gyanú szerint a lakásokat használó I Gonhi vezérigazgató és rokonai vállalati pénzekkel fedezték a felújítások költségeit.

A szöuli Hannam-dongban fekvő irodát a rendőrség egyik különleges nyomozóegysége kutatta át. A rendőrök állítólag olyan dokumentumokat kerestek, amelyek igazolhatják, hogy a Samsung-csoport 2008 októbere és 2015 márciusa között egy belsőépítészettel foglalkozó cégnek álneveken létrehozott számlákról utalt ki pénzt az adók megfizetése nélkül.

A hatóságok az elkobzott bizonyítékok kielemzése után Samsung-tisztségviselők kihallgatását tervezik. Ha a gyanújuk igaznak bizonyul, sikkasztás és adócsalás miatt emelhetnek vádat a cég érintett dolgozói ellen.

A razziára azután került sor, hogy pénzügyi szabálytalanságokra bukkantak az említett belsőépítészeti cégnél. A múlt hónap elején a Korean Air helyi légitársaság székhelyén tartottak házkutatást amiatt, mert állítólag vállalati pénzekből finanszírozták a vezérigazgató, Cso Jang Ho házának felújítását.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.