Két és fél millióért bérelnek irodát Matolcsyék New Yorkban

Külföldön terjeszkedik az MNB, irodát tart fenn Párizsban, Rómában és Hamburgban.

MN
2017. 08. 30. 11:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Manhattanben, a Brown Brothers Harriman felhőkarcolóban havi 9895 dollárért, azaz mintegy 2,5 millió forintért bérel irodát a Magyar Nemzeti Bank, külföldi terjeszkedésének részeként – derül ki a HVG csütörtöki számában megjelent cikkének előzeteséből.

A lap megjegyzi, a szakmai alapon erősen megkérdőjelezhető külföldi irodahálózat helyiségei Hamburgban havi 6494 euróba, Párizsban 8988 euróba, Rómában 6575 euróba kerül, az alkalmazottak pedig 2300-2500 euró közötti fizetést kapnak.

A HVG kérésére a jegybank elküldte azokat a hasznosnak minősített anyagokat, amelyeket a kirendeltségek készítettek, ezek többsége azonban kimerül a helyi sajtófigyelésben.

Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy Párizsban, Rómában és Hamburgban is van irodája az MNB-nek. A közérdekűadat-igénylésünkre érkezett jegybanki válaszból tavaly kiderült, hogy akkor havonta 15,5 millió forintot költött külföldi irodáinak fenntartására az MNB.

A Világgazdaság alapján a héten írtuk meg, hogy a napokban megnyílik a jegybank New York-i kapcsolattartó irodája, miután megkapta az utolsó adminisztratív jóváhagyást az amerikai külügyminisztériumtól. A lapnak Horváth Marcell, az MNB nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatója akkor azt mondta, hogy bár felgyorsult világunkban a digitális fejlődésnek köszönhetően már sok minden megoldható telekommunikációs eszközökkel, a személyes kapcsolatok fontossága és jelentősége azonban továbbra is megkerülhetetlen.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.