Megújul az ezerforintos bankjegy

Korszerűbb, a biztonsági elemei és képi megjelenése tekintetében is megújított bankjegyet bocsát ki az MNB.

MN
2017. 08. 23. 8:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korszerűbb, a biztonsági elemei és képi megjelenése tekintetében is megújított ezerforintos címletű bankjegyet bocsát ki a Magyar Nemzeti Bank. A jelenlegi ezerforintos bankjegyeket 2018. október 31-éig használhatjuk vásárlásaink során, ezt követően az MNB bevonja őket – írta sajtóközleményében az intézmény.

A kibocsátás ezúttal is két lépcsőben zajlik. Először 2017. augusztus 24-étől az új ezerforintosok törvényes fizetőeszközzé válnak. Ezt követően – a korábbi kibocsátások sikeres gyakorlatát alkalmazva – a központi bank féléves felkészülési időt és technológiai támogatást biztosít a készpénzellátási lánc szereplőinek, különösen a bankjegyelfogadó és -feldolgozó automaták üzemeltetőinek az új bankjegyek kezelésére való felkészülésre.

A készpénzforgalomban majd csak ezt követően, 2018. március 1-jétől fizethetünk a megújított ezerforintos címlettel.

2018. november 1-jétől már csak a megújított ezerforintos bankjegyekkel lehet majd fizetni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.