Az agrárvállalkozások mellé egy malmot is vett Mészáros Lőrinc

A felszámoló 700 millióért hirdette meg, de Mészáros állítólag sokkal olcsóbban, 300 millióért vette meg.

MN
2017. 09. 27. 8:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester és milliárdos vállalkozó érdekkörébe kerülhet a bicskei malom – írja az Agrárszektor.hu iparági forrásokra hivatkozva. A feldolgozót az állami tulajdonú Nemzeti Reorganizációs Kft. hirdette meg a a tatabányai Sikér Malomipari Zrt. felszámolási eljárásában, 700 millió forintos irányáron.

Iparági szakértők szerint viszont a nyertes ajánlat 300 millió forintról szólt, és ezt a felszámoló augusztus 15-i pályázati közleménye is megerősíti. Vagyis Mészáros Lőrinc olcsón juthatott a feldolgozóhoz, bár az is igaz, hogy a malomra más komoly érdeklődő nem akadt. A felszámolást végző Nemzeti Reorganizációs Kft. azt közölte, hogy a szerződéskötésig sem a vevőről, sem a vételárról nem nyilatkozhat.

A bicskei malommal Mészáros Lőrinc jelentős iparági kapacitásokhoz juthat. Ágazati információk szerint a bicskei feldolgozó 250 tonnás napi őrlési kapacitással működhet, így 60-70 ezer tonna búza feldolgozására lehet képes évente.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.