Csúszik a budai városháza átalakítása

Étterem és gourmet-szaküzlet is lesz a műemlék épületben.

MN-Összeállítás
2017. 09. 26. 9:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csúszik az Úri utca 21. szám alatt található régi budai városháza átalakításának második üteme, amelyre 3,6 milliárd forintot költ a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Pallas Athéné Domus Animae (PADA) Alapítványa. Az Európai Unió közbeszerzési értesítőjében megjelent módosítás szerint több ok miatt módosítják az átadás dátumát szeptember 6-áról december 20-ára. Így például új munkanemként a teljes konyhatechnológia beszerzése és szerelése is a generálkivitelező feladata lesz. Egyes helyiségek (mint például a tetőtéri kutatószobák, a földszinti, pincei helyiségek, valamint a földszinti üzlethelyiségek) funkciói is megváltoztak, márpedig a belsőépítészeti bútorok gyártása, szerelése a gyártmánytervek jóváhagyásától számítva 3 hónapot vesz igénybe. Emellett a homlokzati nyílászárók beépíthetősége miatt kőműves javításokra van szükség. A szerződés határidejének módosítását tehát alapvetően a műszaki szükségességből adódó, előre nem látható pótmunkákkal indokolják, de az ár fillérre ugyanaz marad.

Mint korábban megírtuk, a kivitelező a Magyar Építő Zrt., amely a beruházás első ütemét is elnyerte. A műemlék épületben a doktori iskola mellett könyvesbolt, étterem, kávézó és gourmet-szaküzlet is lesz a tervek szerint. A Magyar Építőről annyi tudható, hogy egykor Szíjj László – Mészáros Lőrinc üzlettársa és jó barátja – érdekeltségébe tartozott, és az utóbbi években egyre több állami közbeszerzést nyer el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.