Októberben jöhet az újabb Tesco-sztrájk

A következő akciókat más forgatókönyv szerint valósítanák meg.

MN
2017. 09. 25. 4:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kitűzték az újabb lehetséges sztrájkidőpontokat a Tescónál októberre és novemberre, mivel a multicég a hétfői határidőig nem bocsátotta a szakszervezetek rendelkezésére a valós állapotot tükröző bolti létszámadatokat – írja a Magyar Idők. A következő országos sztrájk a becslések szerint kétmilliárd forintnál nagyobb veszteséget is okozhat majd a Tescónak – teszi hozzá a lap.

A Magyar Idők úgy értesült: mivel ismét bizonytalanná vált, hogy egyrészt teljesül-e a jelenlegi 18,9 százalék helyetti 25 százalékos éves béremelés visszamenőleg szeptembertől, továbbá hogy a boltok méretével arányosan létszámbővítést hajtanak-e végre a láncnál, októberben és novemberben újabb szervezett munkabeszüntetésekre készülnek a tescósok.

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének (KDFSZ) elnöke közölte: az év végi ünnepek biztos, hogy még nagyobb forgalmat hoznak, ami sürgetővé teszi a létszámhiány megoldását. Bubenkó Csaba szerint azért is meglepő, hogy hetek óta nem küldik el a tényleges állapotokat mutató adatokat, mert egyébként naponta érkezik friss jelentés a vállalat központjába a bolti létszámról a több műszakos áruházi foglalkoztatás szigorú előírásai miatt. Hozzátette, remélik, hogy a jövő hétfőre tervezett tárgyalásig pótolja mulasztását a munkaadó, különben ismét előállhat a sztrájkhelyzet a multinál.

A lap azt írja: a következő akciókat más forgatókönyv szerint tervezik megvalósítani, az áruházak több mint felét megbénító szeptember eleji sztrájk tapasztalataiból okulva még szervezettebb és meglepetésszerű lépések jöhetnek, amelyek biztosan megzavarják a rutinszerű működést.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.