OTP-ügy: nyomoz a Nemzeti Nyomozó Iroda

Állítólag már tanúkat is meghallgattak, de még nincs gyanúsított.

MN
2017. 09. 28. 11:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Nyomozó Iroda elrendelte a nyomozást ismeretlen tettes ellen az OTP Bank dél-dunántúli régiójának gazdálkodásával kapcsolatban, különösen nagy értékre elkövetett hűtlen kezelés gyanúja miatt – tudta meg a Szabad Pécs.

Információik szerint a nyomozás már elindult az ügyben, sőt már tanúkat is meghallgattak, de egyelőre még nincs meggyanúsítva senki.

Megkeresték az OTP-t azzal kapcsolatban, mi volt az oka annak, hogy végül megtették a feljelentést. Az OTP válaszában azt írta: „bankunk belső vizsgálatai olyan szabálytalanságokat tártak fel, amelyek indokolttá tették a feljelentést. Részleteket a nyomozás érdekei miatt nem tudunk megosztani”.

A Szabad Pécs úgy tudja, hogy több száz millió forintos, több évet átölelő hűtlen kezelési ügyről lehet szó, sőt még az sem kizárt, hogy az elkövetési érték meghaladhatja végül az egymilliárd forintot is.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.