Tovább terjeszkedhet Mészáros Lőrinc vadásztársasága

Megkapták a környezetvédelmi hatóság engedélyét, a döntés egyelőre nem jogerős.

MN
2017. 09. 29. 8:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mészáros Lőrinc vadásztársasága kibővítené a meglévő vadaskertet, és egy újat is létrehozna, ehhez kapták meg most a környezetvédelmi hatóság engedélyét – írja az Mfor.hu.

A felcsúti polgármester még 2016 februárjában hozta létre a Vért Vadászati Kft.-t, majd pár hónappal később a Vál-Völgye Vadásztársaságot. Bár eredetileg 17 ezer hektárnyi területen végzett a kft. vadászati tevékenységet, 2017. július 12-én és 14-én egy-egy engedélykérelmet nyújtott be az illetékes környezetvédelmi hatósághoz, melyből kiderült: jelentős terjeszkedésben gondolkozik, melyek állami és magántulajdonban lévő földterületeket is érintenek. A portál azt írja,

A benyújtott dokumentáció szerint a két vadaskertet lényegében az Alcsútdobozt Etyekkel összekötő út fogja csak elválasztani, a fejlesztéseket pedig „a minőségi, trófeás nagyvadállomány elősegítése, a vadászati turizmus és térségi idegenforgalom lehetőségeinek bővítése érdekében” hajtanák végre. A terjeszkedés a vadállomány méretére is hatással lenne.

A Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztálya szeptember 22-én mindkét kérelem esetében megadta a környezetvédelmi engedélyt, a döntés egyelőre nem jogerős.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.