A kínai ZTE fejlesztheti a magyar okosvárosokat

Sok településsel tárgyalnak fejlesztésekről szállítmányozási, oktatási, egészségügyi és adminisztrációs területeken.

MN
2017. 10. 26. 17:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Okosváros programokról tárgyal a kínai ZTE telekommunikációs vállalat több magyar település vezetésével – adta hírül a Hszinhua hírügynökség. Beszámolójuk szerint a kínai multi magyarországi vezérigazgatója, Liu Hsziakong elmondta, elsősorban Pest megyei településeket látna el technológiával.

– Magyarország vonzóvá szeretne válni a külföldi befektetők számára, az okosváros programjainkkal pedig sokkal közelebb kerülhetnek ehhez a célhoz – mondta a hírügynökségnek a ZTE vezérigazgatója. Liu Hsziakong hozzátette: számos településsel tárgyalnak jövőbeli fejlesztésekről, melyek elsősorban a szállítmányozást, az oktatást, az egészségügyet és a hivatali adminisztrációt támogatnák.

A tudósítás megjegyzi, a ZTE már szeptemberben bemutatta a magyar félnek a mobilhálózatok adatátvitelének következő generációjában, a 5G technológiában elért fejlesztési eredményeiket. Szabó István, Pest Megye Közgyűlésének elnöke a Hszinhuának elmondta, korábbi kínai útja során személyesen is megtapasztalhatta a ZTE okosváros technológiájának képességeit. – A ZTE alakítja a jövőt – tette hozzá a kormánypárti politikus. Szabó István elmondta, Szentendrén már működik egy parkolást támogató ZTE-program, a Pest megyei közgyűlés elnöke szerint azonban ez csak a kezdet. – Fel kell fejlesztenünk a magyar településeket a 21. századhoz – tette hozzá Szabó.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.