Az LMP nagyon fel akarja idegesíteni a Nemzeti Választási Bizottság elnökét

Ungár Péter szerint addig fognak népszavazási kérdéseket benyújtani, amíg le nem mond.

MTI
2017. 10. 08. 14:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Lehet Más a Politika (LMP) szerint a paksi bővítést le kell állítani, a párt el fogja érni, hogy erről beszéljen a kormány az emberekkel – mondta Ungár Péter, az LMP országos elnökségének tagja vasárnap Budapesten.

Addig fog az LMP népszavazási kérdéseket benyújtani a fideszes Nemzeti Választási Bizottságnak, amíg annak vezetője idegességében le nem mond – tette hozzá sajtótájékoztatóján az ellenzéki politikus.

Ungár szerint a beruházáshoz szükséges több ezer milliárdos orosz hitelből minden egyes magyar családra több millió forint jut, a Fidesz-kormány mégis folytatni akarja Paks bővítését. Ennek az az oka, hogy az uniós források elapadása után mindenre hajlandóak lesznek, hogy pénzhez jussanak – vélekedett a politikus.

Arra az újságírói felvetésre, hogy eddig a Nemzeti Választási Bizottság jobbára azért utasította el az LMP Paks II.-vel kapcsolatos népszavazási kérdéseit, mert azok megkötött nemzetközi szerződésre vonatkoznak, Ungár Péter úgy reagált: a napokban Süli János paksi beruházásért felelős tárca nélküli miniszter által felvetett Paks III.-ról még nincs nemzetközi szerződés.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.