Bors: Nem ismeri ukrán üzlettársa Hajdú Pétert

A lap szerint a titokzatos üzletasszony valójában egy idénymunkás, akinek sosem volt cége.

MN
2017. 10. 02. 10:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A titokzatos ukrán üz­letasszony, akiről Hajdú Péter úgy beszélt, hogy vele képzeli el a jövőt, akivel külföldi műsorgyártást tervezett, sőt már ötleteik is voltak, azt állítja: nem ismeri a televíziós producer-műsorvezetőt, és soha nem volt vele közös cége – írja az Andy Vajna tulajdonába került Bors. Egyébként Hajdú Péter volt felesége, Sarka Kata a propagandaminiszter feleségének, Rogán Cecíliának az üzlettársa.

A lap Kárpátalján találta meg az 55 éves nőt, akiről a beszámoló szerint kiderült, hogy idénymunkás. A Bors szerint egy magyar anyanyelvű, ukrán állampolgár adatait használták fel a Frizbi Entertainment Kft. és vagyona eltüntetésénél. A céges papírokra hivatkozva azt írják, Valentyna Leinart tavaly június 16-án az Egyesült Királyságban bejegyeztette a GB-UA Entertainment Ltd. társaságot, majd rá tizenhárom napra összeállt a Hajdú vezette céggel, és ötmillió forint törzstőkeemelést hajtott végre. Hajdú részesedése a cégben ötven százalékra csökkent. A közös munka viszont el sem kezdődött, sőt Hajdú Péter 2016. december 11-én kiszállt a cégből. Ennek következtében a társaság egyszemélyessé vált, az ügyvezető Valentyna Leinart maradt. A társaság vagyona a GB-UA Entertainment Ltd. kizárólagos tulajdonát képezi, a 2016. évi mérlegbeszámoló szerint a cég saját tőkéje 498 327 000 forint volt tavaly december 31-én – teszi hozzá a Bors.

A lap beregszászi otthonában találkozott Valentyna Leinarttal, akiről kiderült, hogy nem él luxuskörülmények közt, valójában idénymunkás. „Hajdú Péterrel sosem találkoztam, ő mégis visszaélt az adataimmal. Ráadásul a nevem, a születési adataim, az édesanyám neve egyezik a céges papírokon, de kamucím van odaírva” – szögezte el.

A Budapesti Ügyvédi Kamara elnökhelyettese, Hegedűs László a Borsnak azt mondta, hogy az ukrán nő tagadása már önmagában elég az alapos gyanú megállapításához, és ebből fakadóan a büntetőeljárás megindítását a rendőrségnek már hivatalból el kellene rendelnie. Közokirat-hamisítás mellett felvetődik a csődbűncselekmény és az adócsalás is – fűzte hozzá.

A lap információi szerint Valentyna, mint vezető, további két magyar cégben is megjelent.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.