Hiába a felszólítás, titkolja tulajdonosi hátterét a Tiborcz Istvánhoz köthető cég

A társaság inkább visszavonulót fújt.

MN
2017. 10. 18. 17:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A cégbíróság a minap megakasztotta a BDPST Zrt. változásbejegyzési kérelmét, mondván: csak akkor lehet tőkét emelni a luxusingatlan-kereskedésben, ha felfedik a vállalat tulajdonosi szerkezetét. A társaság azonban inkább visszavonulót fújt – írja a Válasz.hu.

A kormányfő vejével kapcsolatba hozható luxusingatlan-kereskedő, a BDPST Zrt. 2017 augusztusában úgy döntött, tőkét emelne, ezért változásbejegyzési kérelemmel fordult a Fővárosi Törvényszékhez. Az ügyben eljáró cégbíró azonban szeptember közepén hiánypótlási felhívást kézbesített, melyben figyelmeztette a társaságot, hogy az alapszabályban egyértelműen rögzítenie kell az aktuális tulajdonosi szerkezetet. A cikk szerint azonban a társaság október 10-i közgyűlésén az egyetlenegy részvényt birtokló vezérigazgató hatályon kívül helyezte a korábbi, tőkeemelésről szóló határozatot, majd megbízta a cég jogi képviselőjét, hogy vonja vissza a törvényszékhez benyújtott változásbejegyzési kérelmet.

A BDPST Zrt. korábban egy Dorottya utcai ingatlan és más értékes épületek megvásárlásával került be a hírekbe, és gyanítható, hogy valami köze van a miniszterelnök vejéhez – bár hivatalosan nincs hozzá köze, a cégalapítási eljárással járó díjat Tiborcz István fizette be.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.