Hónapokig kell várni az építőanyagra

Mindenekelőtt a szálas hőszigetelők szállítási ideje és ára nőtt meg.

MN
2017. 10. 16. 5:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az építőanyag, illetve a speciális szakipari dolgozók hiánya is akadályozza a beruházások felfutását a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség (MÉASZ) értékelése szerint – írja a Világgazdaság. A lap kiemeli, hogy heteket, sőt van, hogy hónapokat kell már várni egyes építőanyagokra, mindenekelőtt a szálas hőszigetelők szállítási ideje és ára nőtt meg, utóbbi átlagosan 10-20 százalékkal.

A MÉASZ hétfőn megjelenő, első kilenc havi piaci jelentéséből kiolvasható, hogy az építőanyagok értékesítési volumene időarányosan 20-25 százalékkal haladja meg az előző évit.

Vidor Győző, a szövetség elnöke közölte: a kapacitások szűkössége miatt nehezen ítélhető meg, hogy hány új lakás készül el idén, a MÉASZ 16-20 ezerre számít, de sok a „gazdaságosan” kivitelezett, vagyis a közepes minőségű alapanyagokból megépülő lakás.

Az ágazatban 10-11 százalékos az átlagos drágulás.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.