Nagyon lassan fut fel a Tesla Model 3 gyártása

A Model S és X gyártása egyre növekszik, de a legolcsóbb modellből csak 220-at sikerült leszállítani.

MTI
2017. 10. 03. 14:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lényegesen kevesebbet gyártott a Tesla a Model 3 elektromos autóból a tervezettnél a harmadik negyedévben. A kaliforniai cég csak 260-at gyártott a Model 3-ból és ebből 220-at szállított le a megrendelőknek.

Elon Musk vezérigazgató a 35 ezer dolláros induló áron tömegterméknek szánt autó júliusi bemutatóján közölte, hogy augusztusban százat fognak legyártani az új modellből, a szeptemberrel záró negyedévben pedig már több mint 1500-at. Megjegyezte ugyanakkor, hogy az új modell gyártásának a felfuttatása „legalább hat hónapig maga lesz a pokol”. Az év végére heti 5 ezer Model S gyártását tűzte ki célul a Tesla.

A Tesla közleményében váratlan fennakadásoknak tulajdonította a Model 3 gyártásának tervezettnél nehézkesebb felfuttatását.

A cég ugyanakkor rekordszámú, 26 ezer autót szállított le a júliustól szeptemberig, 4,5 százalékkal többet, mint 2016 harmadik negyedévében. A leszállított autóknak valamivel több mint a fele, 14 ezer Model S típus volt, a fennmaradó rész túlnyomó része pedig Model X szabadidős terepjáró. Az idén a Tesla 100 ezer Model S és Model X elektromos autót tervez értékesíteni, 31 százalékkal többet, mint 2016-ban.

Az év eleje óta hatvan százalék nyereséget felhalmozó Tesla-részvény két és fél százalékot veszített árfolyamából az amerikai tőzsdei nyitást követően. Az árfolyamveszteség rövidesen két százalékra mérséklődött.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.