Négyszáz iPhone-t vesz az állami informatikai cég

Majdnem százmillió forintot költ okostelefonokra a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.

MN
2017. 10. 18. 14:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összesen majdnem hatszáz darab okostelefont vásárol a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. – derül ki az Európai Unió Hivatalos Lapjában megjelent közleményből. Az állami infokommunikációs cég két részletben írta ki a beszerzést 196 darab androidos és 400 darab iOS-t futtató, vagyis iPhone típusú telefonra – a pontos típus nem derül ki a hirdetményből.

Az első részre hét ajánlat érkezett, a nyertes a Woss Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Szolgáltató Kft. lett, nettó 22,5 millió forintos ajánlattal, ami jóval olcsóbb, mint az eredetileg becsült 37,2 millió. 

Az iPhone-okra nyolc ajánlatot adtak be, a nyertes az Exicom Informatikai Kereskedőház Kft. lett, 71,9 milliós ajánlattal – vagyis egy telefon nagyjából 180 ezer forintból jön ki –, ami szintén olcsóbb, mint az eredetileg becsült 96 millió. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.