Sípálya is épül a Déli pályaudvar helyén

Nyílt közbeszerzési eljáráson keresi a Testnevelési Egyetem a sportkomplexum tervezőjét.

MN
2017. 10. 11. 15:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jégcsarnok, teniszpálya, étterem és játszótér – csak némi ízelítő abból, ami a Déli pályaudvar helyén épülhet. A Testnevelési Egyetem ugyanis a pályaudvar üzemi területe fölé elképzelt, hatvanezer négyzetméteres sport- és szabadidőközpont tervezésére írt ki nyílt közbeszerzést – hívta fel a figyelmet a Napi.hu.

A jelek szerint sokrétű funkciót szánnának a területnek: lesz egy 12 800 négyzetméteres apartmanház, egy 6000 négyzetméteres jégcsarnok és egy ugyanekkora teniszcenterpálya squashpályákkal, 2000 négyzetméteren szabadtéri teniszpályák, továbbá streetballpálya, futsalpályák 1000 négyzetméteren, golfgyakorlópályák 1000 négyzetméteren és gyermeksípálya ugyanekkora területen.

Ugyanakkor falmászósziklát, futókört és extrémsport-pályát, éttermet és játszóteret is tervezni kell. A garázsok közül a lakóépületé 40, a sportlétesítményeké 180 és egy másik 78 személykocsit fogad be. Lesz mélygarázs 42 busznak is.

Ajánlatot az tehet, akinek az előző három lezárt üzleti évben épületek tervezéséből legalább 800 millió forintos árbevétele volt.

Az ajánlattételi határidő november 14.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.