Tovább épül a „szellem” lakópark az M7–M1 autópálya mellett

A szerkezetkész Tópart projekt befejezésére mintegy 50 milliárd forintot fordít a fejlesztő Útnet Építő Kft.

MTI
2017. 10. 17. 19:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 100 százalékos magyar tulajdonban lévő Útnet a Lavinamix csoport tagjaként a korábbi fejlesztőnek végezte a betonozási munkálatokat, és felszámolási eljárás során jutott az ingatlan tulajdonjogához.

A 180 hektáros, tóparti területen az első ütemben 210 lakást adnak át 2018 második negyedévében, valamint 15 ezer négyzetméternyi irodát és 5000 négyzetméternyi kereskedelmi létesítményt. A második ütemben, 2019-ig újabb 140 lakást fejeznek be. A lakások átlagos négyzetméterára 505 ezer forint – írták.

Néhány héttel ezelőtt indult a projekt lakásainak előértékesítése, a teljes lakásszám csaknem 15 százalékára már érkezett regisztráció, illetve már el is keltek lakások – közölték.

A tervek szerint a területen nyitott és zárt parkolókat, kulturális és sportolási lehetőségeket, kávézókat, éttermeket, szállodát, konferencia-központot, valamint két óvodát is kialakítanak.

A megközelíthetőség érdekében a beruházó jelentős fejlesztéseket hajtott végre, kiépített több saját autópálya-lehajtót, illetve a területen belül épült belső úthálózat. Budapestről, a 4-es metró kelenföldi végállomásától pedig közvetlen buszjárat közlekedik jövő tavasztól a Tóparkba.

A közlemény szerint a területre 55 ezer fát, cserjét és bokrot is telepítettek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.