Vatikáni díjat kapott a Corvinus és a Sapientia-főiskola közös képzése

Vatikáni pályázaton futott be elsőként a két magyar felsőoktatási intézmény közös projektje.

Ambrus Vilmos
2017. 10. 19. 17:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarországi gazdasági képzés nyert első díjat egy vatikáni pályázaton. A Keresztény társadalmi elvek a gazdaságban elnevezésű, a Corvinus-egyetemen folyó kurzus a Joseph Ratzinger Vatican Alapítvány és a madridi Francisco de Vitoria Egyetem által kiírt Expanded Reason Award pályázat tanítás kategóriájának első díját nyerte el 30 ország 367 pályázója közül.

A képzés a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola és a Budapesti Corvinus Egyetem együttműködése alapján kezdődött 2013-ban, a hallgatók létszáma félévente a 180 főt is eléri.

A kurzus együttműködik a római Pápai Szent Tamás Egyetemmel (Angelicum) is. A Vatikánban átadott elismerést a hazai gazdasági képzés megalapításában részt vevő Baritz Sarolta Laura nővér vette át.

Az alternatív közgazdaságtan, környezet-gazdaságtan kérdéseivel foglalkozó Baritz Sarolta Laura kutatásai arra irányulnak, lehet-e és hogyan lehet a pénzügyi-gazdasági folyamatok meghatározó tényezője a moralitás, az erkölcs. A vatikáni díjátadót pápai audiencia követte, amelyen a díjazottak személyesen találkozhattak Ferenc pápával. 

 

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.