Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

A TV2 környékén is feltűnt Mészáros Lőrinc

Bevásárolta magát az IKO Holdingba és az Atmediába a milliárdos.

Fokasz Oresztész
2017. 12. 18. 18:08
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megvette a Visus Invest Kft. 25,5 százalékát a Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester érdekeltségébe tartozó cég, az Opus Global Nyrt. által tulajdonolt Status Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. kezelte Status MPE Magántőkealap. Az ügylet eredményeképpen a fideszes nagyvállalkozóhoz került az IKO Holding Kft. és az Atmedia Kft. 17 százalékos tulajdonrésze, mindkettő ezer szállal kötődik a szintén Fidesz-közeli Andy Vajna tulajdonolta TV2-höz – derül ki a Budapesti Értéktőzsde honlapjára feltöltött közleményből.

Az IKO Magyarország egyik legnagyobb súlyú műsorgyártó cége, olyan üzletileg sikeres formátumok kötődnek hozzá, mint például a Csillag születik, a Való Világ, a Szombat esti láz vagy a Nagy duett. Nemzetközi licenc alapján ugyan, de szintén ők készítették például az X-Faktort és az Éjjel-nappal Budapestet. Már ebből a felsorolásból is látszik, hogy a társaság korábban ezer szállal kötődött az RTL Klubhoz, egy ideje azonban inkább a TV2 fontos beszállítójává vált. Vagyis Andy Vajna állami hirdetésekkel is bőségesen kistafírozott televíziója zsíros megrendelésekkel látja el az IKO-t, amelynek immár Mészáros Lőrinc is áttételes tulajdonosa.

Az Atmedia pedig egy úgynevezett kereskedőház, amelyet televíziótársaságok bíznak meg azzal, hogy reklámidejüket hirdetni vágyó partnerek részére értékesítse. Az ő portfóliójukba tartoznak a TV2 és kistestvére, a Super TV2 mellett például a közmédia csatornái is, illetve a Viasat3, a Viasat6 és még számos tematikus, például dokumentum- vagy gyerekcsatorna is. Tehát amikor az M1-en vagy a TV2-n „nem hagyjuk, hogy Soros nevessen a végén”, mostantól Mészárosnál is csörög a kassza.

Mészáros Lőrinc egyebek mellett az Echo TV tulajdonosa is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.