Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Belső vizsgálat indult a Subarunál a meghamisított fogyasztási tesztek miatt

A Subaru korábban 395 ezer autót hívott vissza ellenőrzésre Japánban.

MTI
2017. 12. 20. 10:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vizsgálatot indít a Subaru Corp. autógyár külső szakértők bevonásával gyártmányai üzemanyag-fogyasztási tesztjeinek meghamisítása miatt – írja az MTI. A Subaru közölte: a gyártmányai műszaki ellenőrzését végző szakemberektől kapott jelzések alapján járművei üzemanyag-fogyasztási tesztjeiben nagy valószínűséggel meghamisított adatok is szerepelnek.

A Subaru egy nappal azt követően jelentette be az üzemanyag-fogyasztási tesztek eredménye miatt indított belső vizsgálatot, hogy az illetékes (területfejlesztési, infrastrukturális, közlekedési és turisztikai) minisztériumnak benyújtotta gyártmányai szabálytalan végső műszaki ellenőrzéséről készített beszámolóját.

A Subaru két japán üzemében három évtizeden át a feladat ellátására nem jogosult személyek végezték az elkészült autók végső műszaki ellenőrzését. A Subaru emiatt 395 ezer autót hívott vissza ellenőrzésre Japánban.

Tavaly többek között a Totalcar.hu írt arról, hogy Japánban a Mitsubishi maga tette közzé belső vizsgálatának eredményét, amely szerint 625 ezer, elsősorban Japánban eladott miniautója fogyasztási adatai nem fedik a valóságot. Az eset már csak azért is kínos, mert félmillió autó ezek közül Nissan márkajelzéssel került forgalomba.

Több gyárat is elért hasonló botrány, a legemlékezetesebb a Volkswagené lett. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.