Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Diákhitel: változik a szabályozás

Januártól már a követeléskezelő intézi a felmondott diákhiteleket.

MN
2017. 12. 18. 9:02
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Januártól már a követeléskezelő intézi a felmondott diákhiteleket – írja a Hír TV a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet alapján.

Az eddigi eljárás szerint a problémás ügyfelek egyből a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz kerültek, és a tartozást az adóhatóságnak kellett behajtania. A januárban életbe lépő rendelkezés szerint viszont a Diákhitel Központ negyedévente adja majd át a követeléskezelőnek a felmondott hiteleket, a köztes időszakban a központ még engedélyezhet részletfizetést a nem fizető ügyfélnek.

Az Index kiemeli: a mostani rendelet ahhoz nem nyúlt hozzá, hogy a Diákhitel Központ mikor köteles felmondani a szerződést, és hogy ilyenkor a hitel egy összegben jár vissza (elvileg, de a konkrét esetekben havi részletekben történő törlesztést is szoktak engedélyezni). Azonnali felmondási ok egyebek mellett az, ha a felvevő több mint egyévnyi törlesztőrészlettel tartozik, jogosulatlanul vette fel a hitelt, vagy súlyos szerződésszegést követett el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.