Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Egyelőre rejtély, miből rendezik meg a Szent Korona évét

Az egymilliárdos tétel nem szerepel a 2018-as költségvetésben.

MN
2017. 12. 20. 10:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem tudni, miből fogja fedezni a kormány a január elsején induló, Szent Korona éve nevű rendezvénysorozatot: az egymilliárdos tétel nem szerepel a 2018-as költségvetésben, így nem tudni, honnan von el rá pénzt a kormány – írja a Hír TV.

A Magyar Közlönyből csak az derült ki, hogy a kormány mely kormánytagokat bízta meg a lebonyolítással és az egyeztetésekkel, illetve a kabinet felkérte Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert, hogy a költségvetésből „legfeljebb egymilliárd forintot” különítsen el a Szent Korona évére. Arról nem rendelkezik a határozat, hogy mely költségvetési sorból vagy milyen tartalékból kellene az összeget lecsípni.

A Hír TV ennek kapcsán megkereste a Nemzetgazdasági Minisztérium sajtóosztályát, és azt is megkérdezte, mikor merült fel először, hogy 2018-ban megrendezik a programsorozatot –a jövő évi költségvetést ugyanis nyáron fogadták el, és abban még nem szerepelt a tétel. Utóbbiról a Miniszterelnöki Kabinetirodánál is érdeklődött, ám egyelőre egyik tárca sem válaszolt.

„A Szent Korona és a magyar királyi koronázási jelvények megismertetését célzó események” már január elsején elkezdődnek. A kormányhatározat szerint az eseménysorozat célja „a Szent Korona mint a magyar állam folytonosságát és függetlenségét megtestesítő ereklye és a hozzá tartozó magyar királyi koronázási jelvények megismertetése, a nemzet tudatának és közjogi hagyományainak megfelelő erősítése”.

A Szent Korona évét több miniszternek, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnek, illetve „az érintett egyházaknak” kell megszervezniük a Szent Korona Testület bevonásával.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.