Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Hiába lett több taxi, decemberben nehéz autót kapni Budapesten

Annak ellenére hosszabb várakozásra kell számítani, hogy 300-zal több, 5600 taxi van az utakon.

MN
2017. 12. 15. 7:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra is a szokásosnál hosszabb várakozási időre kell készülni, ha valaki taxit szeretne rendelni az ünnepi időszakban a fővárosban – mondta a Világgazdaságnak Metál Zoltán, az Országos Taxisszövetség elnöke. A telefonos rendelésnél még a diszpécserszolgálat elérése is több percig tarthat, ezért érdemesebb a mobilapplikációkat használni, mert így legalább csak az autóra kell várni, a rendelés felvételére nem.

Az év utolsó hónapjában az esti órákban annak ellenére is hosszabb várakozásra kell számítani, hogy a tavaly decemberihez képest 300-zal több, 5600 taxi van az utakon – mondta Metál Zoltán. A taxisok számának bővülését a növekvő turizmus keltette kereslet is indokolhatja, de a növekedés meglepő, mert korábban sokan úgy vélték, többen nem tudnak majd megfelelni a megváltozott szabálynak, amely szerint jövőre a fővárosban már nem lehet tízévesnél idősebb autóval taxizni, és elvárás az Euro 5-ös motor használata.

Szilveszterkor és karácsonykor az összes taxi kevés lenne Budapesten – mondta Tamás Miklós, a City Taxi elnöke. Az autók száma viszont véges, és a sofőrök elfoglaltsága, munkarendje miatt nem is lehet mind az ötezer autót egy időben bevetni. Érdemes tehát időben autót rendelni. Decemberben ráadásul egymást követik a céges rendezvények, és ebben a hónapban 10-15 százalékkal megnő a fuvarszervezők forgalma egy átlagos novemberhez képest.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.