Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Saját márkanevet kaphat a szabolcsi alma

Így állítanák meg az ültetvények területének csökkenését.

MN
2017. 12. 18. 6:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Intézkedési tervet jelent be jövő márciusban a Magyar Zöldség-Gyümölcs Terméktanács annak érdekében, hogy megállítsák a szabolcsi almaültetvények területének csökkenését – írja a Magyar Hírlap.

A termelők attól tartanak, hogy ha nem változik a helyzet, a szabolcsi alma akár teljesen kiszorulhat a piacról.

Apáti Ferenc, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (Fruitveb) alelnöke a lapnak elmondta: szerinte az elkövetkező két-három éven belül érdemi változás a támogatási rendszer és az adózás tekintetében sem lesz. Abban bíznak, hogy ezek a tényezők hosszabb távon változhatnak majd, illetve a szabolcsi almának egy saját brandet tudnak építeni. A márkanév kiépítésével kapcsolatban hozzátette: az egyelőre csak belföldön elképzelhető, többéves folyamat és kitartó munka eredményeként.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.