Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Szalmonellás fehér csoki kerülhetett forgalomba Magyarországon

A Rossmann üzletekbe kerülhetett a szennyezett termékből.

MN
2017. 12. 19. 12:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lengyelországban gyártott áfonyás fehér csokoládé forgalomból kivonását kezdeményezték annak szalmonella baktériummal való szennyezettsége miatt – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), amely a német hatóság bejelentése alapján a RASFF-on keresztül értesült az esetről.

A magyarországi Rossmann üzletekbe is kerülhetett a szennyezett termékből. A Nébih felvette a kapcsolatot a magyar forgalmazóval, a tételek nyomon követése folyamatban van.

Az érintett termék neve: Das Exquisite Heidelbeere Weisse Schokolade.

A szalmonella baktériumról és az általa okozott megbetegedésekről a Nébih honlapján is találhatók információk. Arra kérik a vásárlókat, hogy ha valaki fogyasztott a visszahívásban szereplő csokoládéból, illetve néhány napon belül észleli a hivatkozott szövegben szereplő tünetek valamelyikét, feltétlenül forduljon orvoshoz. Akinek pedig van ilyen terméke, egészsége megóvása érdekében ne fogyassza el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.