Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Tízmilliós bírságot kapott a Raiffeisen Biztosításközvetítő

Nem jelentette be saját és megbízott cége biztosításközvetítő munkatársait a regiszterbe.

MTI
2017. 12. 19. 14:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint a bírság összegének megállapításánál súlyosító körülménynek minősült, hogy a biztosításközvetítő piacon nem kis súllyal jelen lévő többes ügynök az általa foglalkoztatott valamennyi természetes személy esetében is elmulasztotta a regisztrációt és az adatszolgáltatást. Így sem az ügyfelek, sem a felügyeleti hatóság nem ellenőrizhette képzettségüket, büntetlen előéletüket, ami akár a fogyasztók súlyos érdeksérelmével is járhatott volna.

Súlyos mulasztásnak számít emellett az adatszolgáltatás elmaradása, illetve késedelme, amivel szemben a jegybank zéró toleranciával lép fel valamennyi piaci szereplő esetében – közölte az MNB.

A jegybank a 2013. január 1-jétől a vizsgálat lezárultáig tartó időszakot tekintette át.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.