Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Több mint három tonna lejárt, penészes húst találtak a Fény utcai piacon

Az árucikkek egy része erősen szennyezett volt, a radiátorcsövön is kolbász lógott.

MN
2017. 12. 20. 7:31
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint 3,2 tonna lejárt szavatosságú, jelöletlen vagy egyéb okból nem nyomon követhető, illetve penészes, erősen szennyezett és szabálytalanul előállított vagy tárolt termék forgalomból való kivonását és megsemmisítését rendelte el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a Fény utcai piacon. A hibák kijavításáig felfüggesztették az üzlet működését – közölte a Nébih.

A tájékoztatás szerint a húskészítményeket forgalmazó kereskedelmi egységben az üzemeltetők a legalapvetőbb higiéniai és tárolási követelményeket sem tartották be. Az egész üzletben nagyfokú rendetlenség uralkodott, és egyes helyiségekben nagy mennyiségű, oda nem illő, használaton kívüli tárgyat találtak. Az élelmiszert tartalmazó kartondobozok, ládák közvetlenül a padozaton álltak, a radiátorcsövön kolbász lógott. Az elsődleges funkcióját be nem töltő, működésképtelen és erősen szennyezett kézmosóra hulladékkal teli szemeteszsákot akasztottak.

Az árucikkek egy része penészes, erősen szennyezett volt, továbbá azokat a hűtési lánc megszakításával, szobahőmérsékleten tárolták, illetve – kifejezett jogszabályi tiltás ellenére – lefagyasztották.

Az üzlet a súlyos élelmiszer-biztonsági kockázatot jelentő hibákat azóta kijavította, így – az ismételt hatósági szemlét követően – a Nébih szakemberei feloldották a tevékenység felfüggesztését.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.