Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Üzemzavar: leállították az egyik paksi turbinát

Az eseménynek a nukleáris biztonságra gyakorolt hatása nincs – közölte az erőmű.

MN
2017. 12. 15. 11:35
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A paksi atomerőmű 4. blokkjában péntek hajnalban, 1 óra 33 perckor a 8. generátor meghibásodott, a jelzés miatt védelmi működés lépett életbe, aminek következtében a 8. turbina kiesett – olvasható az erőmű közleményében.

A tájékoztatás szerint a szakemberek a hiba feltárására 3.18 és 5.12 között feszmentesítést hajtottak végre, ezért erre az időszakra a 7. turbinát is leállították. A hiba elhárítása folyamatban van, a 4. blokk jelenleg 250 megawatt teljesítményen üzemel. Az eseménynek a nukleáris biztonságra gyakorolt hatása nincs – fűzték hozzá.

Kovács Antal, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója az MTI-nek később arról beszélt, hogy az atomerőmű szakemberei azonosították a műszaki probléma okát: egy forgóalkatrész hibásodott meg, amely nem atomerőmű-specifikus. Megismételte, hogy az eseménynek nukleáris biztonságra gyakorolt hatása nincs.

„Kollégáim hozzáfogtak az alkatrész cseréjéhez. Terveink szerint még éjszaka eléri a blokk a százszázalékos teljesítményt” – tette hozzá a kommunikációs igazgató. A 100 megawattot meghaladó teljesítménycsökkenéssel járó üzemi eseményről honlapján adott hírt a Paksi Atomerőmű Zrt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.