A világon először nálunk raknak le napelemes térburkolatot logisztikai parkban

A burkolat termeli az elektromos autóknak a villamos energiát.

MN
2018. 01. 29. 16:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Napelemes térburkoló elemekkel borítják be egy budapesti logisztikai park egy részét – olvasható az Ingatlanhírek.hu portálon.

A zöldenergiát a Platio nevű magyar startup vállalkozás vezeti be a napelemek térburkolatba integrálásával a Prologis logisztikai multi dél-budai, XXII. kerületi telepén. A Prologis Park Budapest–Harbor az első olyan logisztikai park a világon, ahol a zöldtechnológiát alkalmazzák a napi működés során.

A térburkolatba integrált napelemek energiájával egy elektromos töltőállomás energiaszükségletét fedezik. A 4,7 négyzetméternyi területen lerakott napelemes burkolat napsütéses időben 720 wattot képes termelni, és amikor az állomás üres, az energiát egy közeli irodaépület használja fel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.