Orbán Tiborcz Istvánról: Nem foglalkozom üzlettel

Arról kérdezték a kormányfőt, mit szól ahhoz, hogy az OLAF szabálytalanságokat tárt fel vejének korábbi cégénél.

MN
2018. 01. 31. 6:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem foglalkozik üzleti ügyekkel – így reagált Orbán Viktor az Index azt firtató kérdésére, hogy az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) vizsgálja a veje, Tiborcz István korábbi cégének, az Eliosnak a közbeszerzéseit. A miniszterelnököt a szélsőjobboldali Osztrák Szabadságpárt elnökével tartott közös sajtótájékoztatóján Bécsben kérdezhette a portál.

„Magyarországnak az álláspontja ilyen esetekben világos, minden esetben a szükséges eljárásokat, vizsgálatokat el kell végezni, ez most is így fog történni” – kommentálta a miniszterelnök a hírt, hogy az uniós pénzből finanszírozott közvilágítási tendereknél az OLAF szabálytalanságokat tárt fel, amelyek miatt Magyarországot 12 milliárd forintos visszafizetési kötelezettség fenyegeti.

A kérdésre, hogy mikor fogja a kormány nyilvánosságra hozni az OLAF-jelentést, illetve hogy beszélt-e az ügyről Tiborcz Istvánnal, Orbán Viktor kitérő választ adott: „Az ilyenkor szokásos törvényi rendnek megfelelően fogják nyilvánosságra hozni, semmilyen üzleti üggyel nem foglalkozok, nem is fogok.”

A Tiborcz Istvánt is érintő nyomozásnak egyelőre nincs gyanúsítottja. A legfőbb ügyészt az MSZP-s Legény Zsolt és a független Szabó Szabolcs kérdezte írásban az Elios-ügyről, Polt Péter szerint azt még nem lehet tudni, hogy meddig tart a nyomozás. Tiborcz István korábbi vállalkozásával kapcsolatban a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomoz különösen nagy értékre elkövetett költségvetési csalás miatt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.