Élő közvetítés
Skócia
ÉLŐ
Magyarország
Svájc
ÉLŐ
Németország

100 milliót kapott a Fradi a Szerencsejáték Zrt.-től

Tavaly 230 millió forintot juttatott a lottócég sporttevékenységgel foglalkozó cégeknek és szervezeteknek.

MN
2018. 02. 16. 14:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A napokban tette közzé 2017 utolsó két hónapra vonatkozó támogatási listáját a Szerencsejáték Zrt., amely szerint novemberben mindössze 28 millió forintot osztottak szét, decemberben viszont 460,5 milliót – írja az Mfor.hu. Utóbbi nem meglepő, hiszen a korábbi években is az év utolsó hónapjában csúcsosodott az állami lottótársaság jótékonykodási hajlandósága.

Novemberben és decemberben a legnagyobb támogatást a Ferencvárosi Torna Club kapta: mintegy 100 millió forint plusz áfát, vagyis bruttó 127 milliót. Ennél többet egyetlen más cég, szervezet sem kapott a Szerencsejátéktól tavaly. Közvetlenül a zöld-fehér klub évek óta nem kapott pénzt az állami vállalattól, legutóbb 2015-ben ütötte 7 millió forint az FTC Waterpolo Sportszolgáltató Kft. markát, illetve az FTC Icehockey Sportszolgáltató Kft. kapott 11 milliót.

Nem a Fradi volt az egyetlen sportszervezet, amelyet a Szerencsejáték tavaly támogatott. Az MTK Budapest Labdarúgó Zrt. is kapott 32,5 milliót még októberben, másrészt az év utolsó hónapjában több szervezetnek is jutott támogatást. Az 1. Futsal Club Veszprém 40 milliót kapott, míg a Magyar Sí Szövetséghez 15 millió érkezett. Kapott 9 milliót édesapjának cége, a Timi Team Sportinvest Kft. is. Ugyan nem sporttevékenységgel foglalkozik, de a sportoló tulajdonában áll a KD Sport & Média Kft., amely 5 milliós támogatásban részesült decemberben. A Szerencsejáték Zrt. 6 milliós támogatást adott a Kincsem Nemzeti Lóverseny és Lovas Stratégai Kft.-nek is, illetve 5 milliót az Ameko Lovassport és Szabadidő Sport Egyesületnek.

Az Mfor összesítése szerint tavaly 230,5 millió forintot juttatott a Szerencsejáték Zrt. sporttevékenységgel foglalkozó cégeknek és szervezeteknek, ami az egészben elosztogatott 830,9 millió forint közel harmadát teszi ki.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.