Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. június 25.
Lengyelország
Hollandia
18:002024. június 25.
Ausztria

A Balatonnál is tarol Tiborcz István

Két újabb szálloda került Orbán Viktor vejéhez: a keszthelyi Hullám és a felújítás alatt álló Helikon.

MN
2018. 02. 23. 13:39
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb vállalatot vett a nevére Tiborcz István, így hivatalosan is övé a keszthelyi Balaton-part két híres szállodája, a műemléki besorolású Hullám és a felújítás alatt álló Helikon – írja a Válasz.hu.

A cikkben az áll, hogy az elmúlt hónapokban két „tulajdonosrejtegető” cégről (BDPST, Longoria Holding Zrt.) derült ki, hogy Orbán Viktor veje a meghatározó részvényese. A cégbíróságon most iktatott dokumentumokból egyértelművé vált, hogy egy Pannon Tessera Hospitalis Zrt. nevű társaságban ugyancsak meghatározó részvényes a BDPST. 

Ez azt jelenti, hogy immár a Tiborcz Istvánhoz kötődő Pannon Tessera Hospitalis cég birtokolja a keszthelyi Balaton-part két híres szállodáját, a műemléki besorolású Hullámot és a felújítás alatt álló, kétszáznál is több szobát kínáló Helikont, valamint az utóbbihoz tartozó teniszcsarnokot, klubházat és pályarendszert.

A Válasz.hu megjegyzi, hogy ezeket a vendéglátó–szabadidős egységeket a megújulás után a Mészáros Lőrinc-féle Hunguest Hotels üzemeltetheti majd – legalábbis erre utal az, hogy tavaly óta a szállodavállalat fióktelepei közt tartják nyilván mind az épületeket, mind a sportlétesítményeket. További adalék a Tiborcz–Mészáros-összjátékra: a tulajdoni lapok tartalmazzák azt az adatot, miszerint a keszthelyi Hullám–Helikon-projekt finanszírozója nem más, mint a felcsúti polgármesterrel szimbiózisban működő B3 Takarék.

A Válasz.hu csokorba szedte, mely jelentős értéket képviselő ingatlanról tudható, hogy Tiborczhoz köthető:

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.